U sklopu alergologije u Poliklinici provodimo dijagnostiku i liječenje alergijskih bolesti: atopijskog dermatitisa, alergijskog rinitisa, astme, nutritivne alergije, akutne i kronične urtikarije i ubode opnokrilaca.
Od dijagnostičkih testova provodimo kožni ubodni test na inhalacijske i nutritivne alergene te intradermalni test u sklopu dijagnostike preosjetljivosti na lijekove i cjepiva, kronične urtikarije (test autolognim serumom), laboratorijsku „invitro“ obradu (u suradnji s akreditiranim laboratorijem), spirometriju i bronhodilatacijski test.
Provodimo cijepljenje pod medicinskim nadzorom u djece s ranijom reakcijom na cjepivo ili djece s potencijalno povećanim rizikom od alergijskih reakcija na primjenu cjepiva. Također provodimo testiranje preosjetljivosti na cjepivo.
U liječenju alergijskih bolesti, osim konvencionalne terapije nudimo i mogućnost alergen specifične sublingvalneimunoterapije (SLIT) koja danas predstavlja jedinu uzročnu metodu liječenja alergijskih bolesti.
U sklopu kliničke imunologije provodimo obradu učestalih respiratornih infekcija, prolongiranih febrilnih stanja (u suradnji s akreditiranim laboratorijem).

Dijagnostika

Dogovorite termin