Dr. Iva Mrkić Kobal

Iva Mrkić Kobal dr. med., diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006.g. Nakon obaveznog pripravničkog staža u OB Zadar, kratko je radila u Croatia zdravstvenom osiguranju u Zagrebu. Od 2008.g. do 2020.g. zaposlena je u Dječjoj bolnici Srebrnjak gdje je radila na Odjelu za alergologiju i pulmologiju predškolske i školske dobi te u subspecijalističkoj ambulanti za pedijatrijsku alergologiju i kliničku imunologiju. Od ožujka 2020.g. zaposlenik je Poliklinike Sabol gdje obavlja poslove opće pedijatrije i pedijatrijske alergologije i imunologije.

Specijalizirala je pedijatriju u Klinici za dječje bolesti KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit položila je 2014.g. Užu specijalizaciju iz pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije završila je 2019.g. u Dječjoj bolnici Srebrnjak, referentnom centru Ministarstva zdravstva za kliničku alergologiju djece. Poslijediplomski stručni studij “Klinička pedijatrija” završila je u sklopu specijalizacije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2017.g. pohađa poslijediplomski znanstveni studij “Biomedicina i zdravstvo” pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Sudionik je brojnih nacionalnih i internacionalnih tečajeva trajne edukacije i škola iz pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije te brojnih kongresa i stručnih skupova iz pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije te pedijatrijske pulmologije.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju, Sekcije za pedijatrijsku alergologiju i kliničku imunologiju pri hrvatskom pedijatrijskom društvu te Europskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju.

Djelatnosti: Dječja alergologija i klinička imunologija, Opća pedijatrija