Prim.mr.sc. Ernest Irha

Prim.mr.sc. Ernest Irha, dr.med. subspecijalist iz dječje ortopedije
uži specijalist za stopalo i gležanj.

Subspecijalist dječje ortopedije s velikim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju ortopedskih bolesti (prirođenih i stečenih deformiteta ) i sportskih ozljeda tijekom rasta i razvoja djece i mladeži. Vrši liječenje sekundarnih deformiteta, koji su posljedica osnovne bolesti, najčešće na nogama i koji sprečavaju funkcionalnije sjedenje, stajanje i hod. Prema potrebi i dostupnosti sustava za kretanje, pregled može nadopuniti i ultrazvučnom pretragom. Posebna područja interesa su praćenje razvoja obrasca hoda i prijenosa opterećenja preko stopala, otkrivanje odstupanja od normalnog ( očekivanog ) razvoja, te deformacije stopala i djeca sa neuromotoričkim poremećajima (cerebralna paraliza, Charcot Marie Tooth i dr.).

Specijaliziran u inozemstvu za područje stopala i gležnja. Poseban interes ima za korekcije deformiteta stopala povezanih s tzv. spuštenim stopalima, ispravljanje svih deformiteta prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala i deformiteta zaostalih nakon ozljeda, te rekonstrukcije stopala kod deformacija povezanih s neurološkim bolestima.

Medicinski fakultet u Zagrebu završio 1983., specijalistički ispit iz ortopedije položio je 1994., magistrirao 1998., primarijat 2003., uža specijalizacija iz dječje ortopedije 2008. Stipendija i dodatna usavršavanja u Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Engleskoj.

Član nacionalnih stručnih društava u Hrvatskoj, višegodišnji član Poljskog društva za stopalo i gležanj PFAS, član međunarodnih društava : Europskog društva za dječju ortopediju EPOS i Europskog društva za stopalo i gležanj EFAS. Do sada imao više usmenih izlaganja i postera na kongresima u Hrvatskoj i na međunarodnim kongresima, te objavljenih stručnih i znanstvenih članaka.

Djelatnost: dječja ortopedija