Poliklinika za dječje bolesti Sabol

Pravila privatnosti

POLIKLINIKA ZA DJEČJE BOLESTI Dr. SABOL d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Cvjetno naselje IV. 21, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080202178, osobni identifikacijski broj (OIB): 49081771837 (u daljnjem tekstu: „POLIKLINIKA“) je voditelj obrade Vaših osobnih podatka.

Pojam „korisnik“ ili „ispitanik“ u ovim Pravilima privatnosti označava sve osobe kojima se pružaju ili su pružene zdravstvene usluge, kao i sve druge osobe koje su dale svoju privolu za primanje obavijesti POLIKLINIKE za sebe ili za djecu mlađu od 16 godina kao nositelji roditeljske skrbi.

POLIKLINIKA prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, POLIKLINIKA ne dijeli podatke s trećim stranama bez da ste o tome informirali. POLIKLINIKA uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

1. Podaci koje prikupljamo

POLIKLINIKA prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupi od Vas izravno kroz obrasce u prostorijama POLIKLINIKE, putem obrazaca na internet stranici https://poliklinika-sabol.hr/, putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili telefonskim putem, (b) podatke koje prikupi o Vašem korištenju usluga POLIKLINIKE te (c) podatke koje prikupi od trećih osoba.

POLIKLINIKA od Vas prikuplja sljedeće kategorije podataka:

 • identifikacijske podatke (imena i prezimena, osobnog identifikacijskog broja, spola, , državljanstvo, podaci o prebivalištu/boravištu)
 • kontakt podatke ( e-mail adresa, broj telefona, broj mobitela)
 • zdravstvene podatke i informacije (medicinski nalaz, povijest bolesti, podaci o dijagnozama, zahvatima i sl.)
 • administrativne podatke (matični broj osiguranika, zdravstvena iskaznica, iskaznica dopunskog osiguranja, potvrde o plaćanju i sl.)
 • ostale podatke koje nam kao korisnik naših usluga dobrovoljno dostavite

POLIKLINIKA također obrađuje Vaše podatke i/ili podatke Vašeg djeteta, ako je dijete mlađe od 16 ili 18 godina, ovisno o svrsi obrade, a Vi ste nositelj roditeljske odgovornosti.

POLIKLINIKA prikuplja podatke o Vašem korištenju Internet stranice https://poliklinika-sabol.hr/, odnosno o načinu korištenja stranicom. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica https://poliklinika-sabol.hr/ i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranica https://poliklinika-sabol.hr/ koristi tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na Internet stranici https://poliklinika-sabol.hr/  pod rubrikom „Kolačići“, a koje pojedinosti možete pronaći na linku https://poliklinika-sabol.hr/kolacici/

Nadalje, POLIKLINIKA može prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja Internet stranice https://poliklinika-sabol.hr/ na temelju IP adrese ili GPS podataka o Vašem uređaju. Takvi podaci koriste se radi unaprjeđenja naših usluga te osiguranja kvalitete usluga koju pružamo Vama. POLIKLINIKA ističe kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o Vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje POLIKLINIKE radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje POLIKLINIKA pruža.  U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane POLIKLINIKA mogla postupiti po Vašem zahtjevu.  U takvoj situaciji,  Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih POLIKLINIKA ne može postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. Pojedine usluge omogućuju vam komuniciranje s drugim ljudima. Te komunikacije prenosit će se pomoću naših sustava i pohranjivati se u njima.

U određenim situacijama, POLIKLINIKA prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, . kako bi Vam mogli pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima POLIKLINIKA koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pruža POLIKLINIKA. Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja.  POLIKLINIKA i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima. Ova web stranica koristi sustav retargeting (remarketing) tehnologije. Treće strane mogu prikupljati informacije o vašim posjetima našoj stranici, kao i vašoj interakciji s našom stranicom, uključujući oglašavanje. Retargeting tehnologije analiziraju kolačiće i prikazuju oglase na temelju vašeg prethodnog ponašanja prilikom posjeta našoj stranici. Primjerice, ukoliko ste na našoj stranici pregledavali neke od naših usluga, retargeting omogućava čitanje kolačića u Vašem pregledniku i postavljanje oglasa za navedene usluge na društvenim mrežama poput Facebook-a gdje ćete naše usluge/oglase vidjeti prilikom korištenja te društvene mreže. Obrada podataka koje prikupljaju ovi kolačići temelji se na Vašoj suglasnosti (čl. 6. st. 1. t. (a) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka. U Postavkama kolačića pronaći ćete i popis svih kolačića unutar svake kategorije (nužni, statistički, marketinški kolačići i kolačići za ciljano oglašavanje).

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:

Isto tako, ako biste prilikom korištenja web obrazaca koji se nalaze na Internet stranicama https://poliklinika-sabol.hr/ postavili upite, zamolbe i zahtjeve na pogrešnim web lokacijama, primjerice ako biste na obrascu „pitaj doktora“ zatražili ostvarivanje Vaših prava, uvid u druge informacije ili tražili zakazivanje termina, POLIKLINIKA može koristiti osobne podatke koje nam date kako bi Vas identificirali i kontaktirali radi postupanja po Vašem upitu, zahtjevu, zamolbi i sl.

Sve interaktivne opcije, a posebno komunikacija putem privatnih poruka, chata, foruma ili drugi načini slanja poruka ili međusobnog komuniciranja, javnog su karaktera te nemaju status povjerljivih i provjerenih informacija pa stoga POLIKLINIKA može nadzirati i ukloniti neprimjeren sadržaj komunikacije korisnika bez njegovog znanja i posebnog odobrenja. Obzirom da POLIKLINIKA obvezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na Internet stranicama https://poliklinika-sabol.hr/, POLIKLINIKA nije odgovorna za radnje koje korisnik poduzima u bilo kojem dijelu Internet stranica https://poliklinika-sabol.hr/, kao niti za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na istima.

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da POLIKLINIKA i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 • za Vaše korištenje usluga
 • radi kontaktiranja u vezi s medicinskim postupcima;
 • za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;
 • kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;
 • za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
 • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
 • za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
 • radi komunikacije s Vama;
 • radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
 • radi obrade koja je nužna za poštivanje pravnih obveza POLIKLINIKE,
 • radi obavještavanja nadležnih tijela i čuvanje podataka sukladno propisima iz područja zdravstva,
 • u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka.  U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s POLIKLINIKOM i koji su sastavni dio poslovanja POLIKLINIKE (poput društva FUTURA MEDICAL GROUP d.o.o., OIB: 95346564252). pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje pruža POLIKLINIKA.

Primjer takvih poslovnih partnera su proizvođači uređaja koje POLIKLINIKA koristi u operativnim zahvatima, pri čemu je bitno istaknuti kako se POLIKLINIKA koristi uslugama vrhunskih i high-end proizvođača zdravstvenih i dijagnostičkih uređaja. Ponavljamo, Vaša sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu. Moguće je i da ćemo objaviti vaše podatke poslovnim partnerima koji pružaju usluge u naše ime, kao što su tvrtke koje nam pomažu pri naplati ili koje šalju e-poštu u naše ime.  Ti subjekti ograničeni su u svojoj mogućnosti upotrebe vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge nama.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

 • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
 • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
 • kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i same POLIKLINIKE

U nekim slučajevima, POLIKLIINIKA osobne podatke može prenijeti u države izvan Europske unije i Europskog gospodarskog prostora, koje imaju drugačije i moguće niže standarde zaštite osobnih podataka od standarda propisanih u Republici Hrvatskoj. U takvom slučaju POLIKLINIKA poduzima odgovarajuće mjere zaštite (npr. korištenje EU standardnih ugovornih klauzula za prijenos osobnih podataka u treće zemlje) kako bi se osigurala odgovarajuća zaštita Vaših osobnih podataka sukladno važećim pravilima o zaštiti osobnih podataka.

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese POLIKLINIKE i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi POLIKLINIKA osigurala sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen Vaš pristanak.

POLIKLINIKA koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurali svoju usklađenost  s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.

Međutim, POLIKLINIKA mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. POLIKLINIKA osobito ne mogu utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu uvijek su mogući, a POLIKLINIKA razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.

U svakom slučaju, POLIKLINIKA će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim.

3. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

POLIKLINIKA se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U svrhu zaštite osobnih podataka ispitanika, POLIKLINIKA poduzima odgovarajuće mjere zaštite koje su u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

To uključuje i zahtjev prema pružateljima usluga POLIKLINIKE da provode odgovarajuće mjere kako bi zaštitili povjerljivost i sigurnost osobnih podataka ispitanika.

U svom poslovanju POLIKLINIKA je implementirala tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka ispitanika od slučajnog ili nezakonitog uništenja, slučajnog gubitka, štete, izmjene, neovlaštenog odavanja ili pristupa te od svih ostalih oblika nezakonite i/ili pretjerane obrade.

4. Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim razumnim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost.

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako POLIKLINICI tako i Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje, POLIKLINIKA će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve Vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, POLIKLINIKA zadržava pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama, POLIKLINIKA će odbiti odgovoriti na Vaš upit.

DPO POLIKLINIKE je:
Romana Ivanic
Telefon: +385 1 619 00 80
Mail: dpo@futuramedical.hr

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas