O nama

Djeca nisu samo mali odrasli. Njihova tijela i um rastu i razvijaju se te imaju jedinstvene medicinske potrebe ovisne o dobi. Svoje brige izražavaju drugačije nego odrasli. Ponekad ne mogu odgovoriti na pitanja nas medicinara  ili biti dugo strpljivi i raspoloženi za suradnju. Često su uplašeni i nepovjerljivi. Naša uloga je razumijeti ih, nastojati im pomoći u prevladavanju takvih situacija, na njihovu dobrobit i ugodu te radost njihovih roditelja.

Poliklinika za dječje bolesti Dr. Sabol (Poliklinika Sabol), utemeljena 1993. godine kao prva privatna pedijatrijska zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj.

Specijalističko i subspecijalističko-konzilijarna djelatnost Poliklinike obuhvaća liječenje, habilitaciju i rehabilitaciju  djece dobi od 0 do 18 godina iz različitih područja pedijatrije i savjetovanja roditelja (djelatnosti) te pedijatrijske dijagnostike.

U Poliklinici Sabol je sjedište Hrvatske udruge za neurofibromatoze (HUN) – neprofitne udruge za pomoć oboljelima od neurofibromatoza.

U Poliklinici radi tim dokazanih vrhunskih stručnjaka, koji se kontinuirano educiraju i usavršavaju, aktivni su sudionici brojnih tuzemnih i inozemsnih stručno-znanstvenih skupova. U našoj ustanovi je do sada provođeno i uspješno dovršeno više znanstveno-istraživačkih projekata, a u tijeku je provođenje europskog projekta SENDD u cilju ranog otkrivanja neurorazvojnih odstupanja na temelju analize kvalitete spontanih pokreta u dojenčeta uz pomoć umjetne inteligencije (AI).

Poliklinika je opremljena najsuvremenijom medicinskom dijagnostičkom opremom.

Poliklinika je smještena u jednom od prometno najpristupačnijih i najljepših dijelova Zagreba – Cvjetnom naselju, na adresi IV Cvjetno naselje 21, u zgradi koja zadovoljava visoke standarde boravka djece i roditelja posebno nakon renovacije 2019. godine.