Poliklinika za dječje bolesti Sabol
Dr._Milan_Stanojević

Prof.prim.dr.sc. Milan Stanojević dr.med.

Specijalist pedijatrije, subspec. neonatologije

Diplomirao je na Medicinskoj akademiji u Varšavi Poljska 1979. godine. Poslijediplomski studij iz kliničke pedijatrije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1986/87. godine, a poslijediplomski studij iz perinatologije i neonatologije završio je 1987/88. godine na istom fakultetu.

Magistar znanosti (medicina i biologija) od 1991., doktor znanosti (medicina i biologija) od 2006. godine, a od 2007. godine znanstveni suradnik, a od 2013. godine viši znanstveni suradnik. Od 2013. godine naslovni docent na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 2011. godine izvanredni profesor na DIU Libertas Međunarodnom sveučilištu, Dubrovnik. Od 2004. godine primarijus, od 2007. godine subspecijalist neonatolog. Radio kao liječnik od 1980. do 1987. te kao pedijatar od 1987. do 2000. godine u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, gdje je od 1992. godine bio voditelj Odjela neonatologije. Od 2000. godine radio je na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“ gdje je od 2007. godine bio voditelj Odjela neonatologije. Od 14.11.2018. godine je umirovljenik.

Sudjelovao kao suradnik u nekoliko znanstvenih projekata, a već više od 20 godina sudjeluje u ekspertnom timu UNICEF-ova uredna za Hrvatsku, odgovoran za edukaciju u okviru programa potpore, promicanja i zaštite dojenja. Kao koordinator za program „Bolnica prijatelj majki i djece“ objavio je na međunarodnoj edukacijskoj platformi UNICEF-a Agora Priručnik za edukaciju zdravstvenih djelatnika na hrvatskom jeziku (https://agora.unicef.org).

Bio je mentor na jednom doktoratu i sedam diplomskih radova, a sudjelovao je u povjerenstvu za ocjenu triju doktorata. Bio je mentor tri specijalista pedijatra.

Redoviti je član International Academy of Perinatal Medicine, član je European Academy of Arts and Sciences. Redoviti je član Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini od 2022. godine. Bivši predsjednik World Association of Perinatal Medicine u dva mandata. Član udruge Ian Donald School of Medical Ultrasound te međunarodnog društva Fetus as a Patient. Počasni je profesor na nekoliko sveučilišta i instituta, a bio je pozvani profesor na Weill Corenll Medical College, New York, USA, te Zucker School of Medicine at Hofstra/ Northwell, New York, USA kao i Medicinskog sveučilišta u Varšavi.

Objavio je 347 radova (168 u časopisima i 179 na kongresima s publikacijom), 54 kongresna priopćenja bez publikacije kao pozvani predavač, ima 3821 citat s H indeksom 30 (Scopus što znači da je 30 radova citirano 30 puta). Napisao je 66 poglavlja u knjigama i uredio je 7 knjiga među kojima je i autorska popularna knjiga „Prvi koraci roditeljstva“ koja je na sajmu knjiga u Sarajevu dobila nagradu. Član uredništva u dva časopisa i recenzent u najmanje njih deset. Nedavno je izdao u Poljskoj autorsku knjigu udžbenik na poljskom jeziku Stanojević M, Kociszewska-Najman B. Pierwsze badanie noworodka. Propedeutyka neonatologii u kojoj je obradio prvi pregled novorođenčeta za studente zdravstvenih usmjerenja uz obilje vlastitih fotografija i video isječaka.

Sudjelovao je u više televizijskih i radijskih emisija, te je redovito pisao za popularne članke o zdravlje djece za časopis „Bebe“.

Dobitnik je priznanja Medalja grada Koprivnice za izuzetna znanstvena postignuća na području medicine, priznanja Hrvatskog liječničkog zbora „Ladislav Rakovac“, povelje Hrvatskog liječničkog zbora, dobitnik triju diploma i dviju zahvalnica Hrvatskog liječničkog zbora, te medalje „William Liley“ međunarodnog udruženja The Fetus as a Patient. Od 2019. dobitnik je „Global Maternity Prize“  koju dodjeljuje International Academy of Perinatal Medicine. Predsjednik Republike Poljske ga je 2022. godine odlikovao visokim poljskim odličjem Zlatnik križem za zasluge za širenje znanstvene i kulturne suradnje između Poljske i Hrvatske.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas