Poliklinika za dječje bolesti Sabol
Prim. dr. sc. Zlatko Sabol, dr. med._specijalist pedijatrije_subspec. dječje neurologije

Prim.dr.sc. Zlatko Sabol dr.med.

Specijalist pedijatrije, subspec. dječje neurologije

Prim. dr. sc. Zlatko Sabol, dr. med.,diplomirao na Medicinskom fakultetu 1977. godine. Nakon završetka obveznog liječničkog staža i rada na Neonatološkom odjelu Medicinskog centra u Čakovcu te specijalizacije pedijatrije u Klinici za pedijatriju KBC-a u Zagrebu (period 1980 – 1984), zapošljava se na Zavodu za dječju neurologiju i Zavodu za intenzivno liječenje novorođenčadi i djece iste ustanove u kojoj djeluje od 1984. – 1993. godine, uz kumulativni radni odnos kao znanstveni asistent na Katedri za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1993. godine do danas radi u Poliklinici za dječje bolesti za dječje bolesti čiji je osnivač i vlasnik. Završio je poslijediplomske studije iz kliničke pedijatrije i kliničke neurologije. Stekao je naslove – specijalist pedijatrije i subspecijalist dječje neurologije.

Tijekom svojeg rada završio više tečajeva trajne edukacije u zemlji i inozemstvu i stekao dijagnostičke vještine na području dječje neurologije i ortopedije. Aktivni sudionik brojnih tuzemnih i inozemnih skupova. Magistrirao s temom „Kliničko epidemiološke značajke primarno nestabilnog kuka na području Međimurja“, a titulu doktora znanosti stekao je nakon obrane teme „Multipli T2-hiperintenziteti na magnetnoj rezonanciji mozga kao rani klinički znak neurofibromatoze tip 1 u djece“. Do sada je objavio preko 130 radova iz užeg područja kliničko-znanstvenog interesa: epileptologija, razvojna pedijatrija, neurokutane bolesti (posebno neurofibromatoze). Sudjelovao je kao istraživač u više tuzemnih i međunarodnih znanstvenih projekata. Urednik je pet knjiga-priručnika trajne izobrazbe liječnika „Pedijatrija danas“ te autor knjige „Neurofibromatoza tip 1“.

Biran je tri puta za 4-godišnje obnašanje dužnosti Prvog dopredsjednika Hrvatskog društva za dječju neurologiju te člana Upravnog odbora Hrvatske lige za borbu protiv epilepsije (2018. godine dobio Priznanje za iznimna postignuća i doprinos na području epileptologije u Republici Hrvatskoj), a član je više domaćih i inozemnih stručnih organizacija. Suosnivač je Hrvatske Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Hrvatskog društva za kliničku genetiku i Hrvatske udruge za neurofibromatozu čiji je počasni doživotni Predsjednik. Od 2014. g. je začasni član Hrvatskog liječničkog zbora.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas