Poliklinika za dječje bolesti Sabol
Prim.mr.sc. Ernest Irha_subspecijalist iz dječje ortopedije, uži specijalist za stopalo i gležanj

Prim.mr.sc. Ernest Irha dr.med.

Specijalist ortopedije, subspec. dječje ortopedije

Medicinski fakultet u Zagrebu završio 1983., specijalistički ispit iz ortopedije položio je 1994., magistrirao 1998., a primarijat je stekao 2003. Uža specijalizacija iz dječje ortopedije postignuta 2008. godine. Stipendiju i dodatna usavršavanja postigao je u Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Engleskoj.

Subspecijalist dječje ortopedije s velikim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju ortopedskih bolesti (prirođenih i stečenih deformiteta) i sportskih ozljeda tijekom rasta i razvoja djece i mladeži. Vrši liječenje sekundarnih deformiteta, koji su posljedica osnovne bolesti, najčešće na nogama i koji sprečavaju funkcionalnije sjedenje, stajanje i hod. Prema potrebi i dostupnosti sustava za kretanje, pregled može nadopuniti i ultrazvučnom pretragom. Posebna područja interesa su praćenje razvoja obrasca hoda i prijenosa opterećenja preko stopala, otkrivanje odstupanja od normalnog (očekivanog) razvoja te deformacije stopala i djeca s neuromotoričkim poremećajima (Cerebralna Paraliza, Charcot Marie Tooth i dr.).

Specijaliziran u inozemstvu za područje stopala i gležnja. Poseban interes ima za korekcije deformiteta stopala povezanih s tzv. spuštenim stopalima, ispravljanje svih deformiteta prednjeg, srednjeg i stražnjeg dijela stopala i deformiteta zaostalih nakon ozljeda, te rekonstrukcije stopala kod deformacija povezanih s neurološkim bolestima.

Član je nacionalnih stručnih društava u Hrvatskoj, višegodišnji član Poljskog društva za stopalo i gležanj PFAS, član međunarodnih društava: Europskog društva za dječju ortopediju EPOS i Europskog društva za stopalo i gležanj EFAS. Do sada imao više usmenih izlaganja i postera na kongresima u Hrvatskoj i na međunarodnim kongresima, te objavljenih stručnih i znanstvenih članaka.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas