Poliklinika za dječje bolesti Sabol
Dr. Zdravka Gjergja

Zdravka Gjergja dr.med.

Specijalist pedijatrije, subspec. dječje kardiologije

Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Nakon odrađenog pripravničkog staža stječe vrijedno iskustvo u Karlovcu kao voditelj odsjeka za provođenje cijepljenja. Dobiva posao liječnika u OB Karlovac, odakle kreće i na specijalizaciju iz pedijatrije. Svoje specijalizantsko pedijatrijsko usavršavanje većim dijelom provodi na Klinici za pedijatriju, u KBC Zagreb, a tijekom kojega već razvija interes za pedijatrijsku kardiologiju.

Završava poslijediplomski studij iz kliničke pedijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uspješno polaže specijalistički ispit iz pedijatrije te prelazi kao specijalist pedijatar u KBC Zagreb, na Kliniku za pedijatriju, Zavod za kardiologiju, koji postaje i Referentni centar za pedijatrijsku kardiologiju Ministarstva zdravstva RH.

Educira se na brojnim poslijediplomskim tečajevima trajnog usavršavanja. Završava poslijediplomski studij iz kardiologije, pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uspješno završava poslijediplomske tečajeve trajne izobrazbe i stječe vještine ehokardiografije, doppler ehokardiografije, Holter dijagnostike te educira i mlade liječnike pripravnike, specijalizante i uže specijalizante.

U KBC Zagreb postaje i dio tima za invazivnu pedijatrijsku kardiologiju te u suradnji sa svojim kolegama izvodi kateterizacije srca u dijagnostičke i terapijske svrhe u pedijatrijskih pacijenata. Pritom usko surađuje s vodećim hrvatskim i inozemnim kardiokirurzima u obradi djece s najsloženijim srčanim greškama.

Uspješno se usavršava i u ritmologiji i u postavljanju srčanog elektrostimulatora, povodom čega boravi i u Sjedinjenim Američkim Državama u Medtronicu u Minneapolisu, uz eminentne svjetske stručnjake. Sudjeluje kao pozvani predavač na simpozijima i kongresima.

Član je više stručnih društava, a obnašala je i funkciju tajnice Pedijatrijske sekcije Ogranak Zagreb te Udruge Veliko srce malom srcu. Sudjelovala je u osnivanju Hrvatskog društva za pedijatrijsku kardiologiju i reumatologiju pri HLZ te obnašala i funkciju tajnice Društva.

Autorica je i koautorica više stručnih i znanstvenih članaka iz područja pedijatrije i pedijatrijske kardiologije. Autorica je više popularnih članaka na portalima i časopisima iz područja pedijatrije. Svoju cjeloživotnu privrženost brizi o zdravlju drugih prenijela je i svojoj djeci, koja također imaju svoj  životni put u istom području.

Od 2003. godine pridružuje se timu Poliklinike Sabol, gdje i danas radi kao specijalista pedijatrije – konzultant za područje opće pedijatrije i pedijatrijske kardiologije.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas