Poliklinika za dječje bolesti Sabol
Dr. Jelena Petrinović-Dorešić_specijalist oftalmolog

Prim.dr.sc. Jelena Petrinović-Dorešić dr.med.

Specijalist oftalmolog, subspec. dječje oftalmologije i strabologije

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u travnju 1991. Nakon završenog obveznog liječničkog staža u Općoj bolnici «Sveti Duh» u Zagrebu i polaganja stručnog ispita u listopadu 1992. godine radi kao mladi istraživač Ministarstva znanosti Republike Hrvatske na projektu «Pohranjivanje transplantata rožnice kod kunića – očna banka». Specijalizira oftalmologiju na Klinici za očne bolesti KBC Rebro i na Očnom odjelu Opće bolnice „Sveti Duh“, a završni specijalistički ispit polaže 12. srpnja 1999. godine. Dalje se zapošljava na Očnom odjelu Opće bolnice „Sveti Duh“, koja u kasnije prerasta u Kliniku za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“, gdje i danas radi. Ministarstvo zdravlja RH dodijeljuje joj 2012. godine status specijalista iz uže specijalnosti dječje oftalmologije i strabologije, a 2014. godine i status specijalista iz uže specijalnosti prednjeg segmenta oka. Naziv primarijus dodijeljuje joj Ministarstvo zdravlja RH 2015. godine. Sudjelovanjem na međunarnodnim ispitima iz oftalmologije u svojstvu ispitivača Europski oftalmološki konzilij stječe 2014. godine naslov Fellow of the European Board of Ophthalmology (FEBO Ad Eundum). Uže polje interesa joj je dječja oftalmologija i strabologija, kao i kirurgija katarakte.

Tjekom svog obrazovanja više je puta boravila je u brojnim inozemnim centrima, gdje je usavršavala znanja i vještine, što je rezultiralo uvođenjem novih metoda dijagnostike i liječenja u Hrvatskoj (poput laserskog liječenja retinopatije nedonoščadi, standardizirane ehografije, ugradnje „Bag-in-the-lens“ intraokularnih leća kod djece sa kataraktom). Poslijediplomski studij na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer: Biologija – biomedicina – imunologija) završila je u siječnju 1993. godine, a u veljači 1998. godine stekla je akademski stupanj magistra znanosti obranivši rad pod naslovom «Interleukin 6 i solubilni receptor za interleukin 6 u očnoj vodici bolesnika s uveitisom». U listopadu 2012. godine brani dokstorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod naslovom „Retinopatija nedonoščadi – pojavnost, rizični čimbenici, liječenje i ishod“. Nacionalno vijeće za znanost na prijedlog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine donosi odluku o izboru u znanstveno zvanje znanstveni suradnik.

Član je Upravnog odbora Sekcije za dječju oftalmologiju i strabizam u drugom mandatu, sada u svojstvu tajnika Sekcije. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva, ESA (European Strabismological Association) i ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons). Objavila je više stručnih i znanstvenih radova kao autor ili koautor u hrvatskim i stranim časopisima. Bila je mentor brojnim liječnicima na specijalizaciji i subspecijalizaciji.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas