Poliklinika za dječje bolesti Sabol

Mr.sc. Nenad Jakušić dr.med.

specijalist psihijatar, subspec. dječje i adolescentne psihijatrije

Rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te Medicinski fakultet. Specijalizirao je psihijatriju u KBC Zagreb. Tijekom svog radnog vijeka prvih desetak godina radio je na poslovima iz opće psihijatrije u OB Koprivnica (pacijenti svih vrsta dijagnoza), u PB Popovača na odjelu s kroničnim psihotičnim pacijentima i u KBC Sestre Milosrdnice na Zavodu za liječenje ovisnosti te zadnjih trideset godina u Klinici za dječje bolesti Zagreb. U KDBZ ( tzv. „Klaićeva“) kao subspec. dječje i adolescentne psihijatrije u sklopu ambulantnog i hospitalnog liječenja radio je s djecom i mladima svih vrsta psihijatrijskih poremećaja. Bio je voditelj Psihotrauma centra koji je kasnije prerastao u Polikliniku za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom čiji je pročelnik do odlaska u mirovinu.

Poslijediplomski studij iz psihoterapije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je 1992. godine. Od psihoterapijske edukacije pohađao je individualnu i grupnu psihoanalitičku terapiju, transakcijsku analizu, terapiju posttraumatskih stanja kod djece i odraslih (Rotterdam), sudjelovao je u višegodišnjoj praktičnoj i teorijskoj izobrazbi iz problematike „Child abuse and neglect“ u sklopu međunarodnog programa „The Children’s Mental Health Alliance“ koji se provodio u Budimpešti, Varšavi, Pragu i Sloveniji.

Osnova o je 1996. godine telefonsku liniju Hrabri telefon, telefon za zlostavljanu i zanemarenu djecu. Suosnivač je Hrvatske udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu i njezin bivši tajnik.  Bio je suosnivač i jedan od voditelja programa „Prevencija zlostavljanja i zanemarivanje djece u RH“, projekta „Prevencija agresivnog ponašanja djece“, projekta „Pomoć žrtvama rata“ te programa „Prevencija ovisnosti o drogama u RH“.

Bio je član prvostupanjskog tijela vještačenja djece pri Ministarstvu socijalne skrbi u periodu od 1996. do 2013. godine i član Povjerenstva za dječju i adolescentnu psihijatriju od 2016. do 2023. godine. Višegodišnji je predavač u sklopu specijalizacije za liječnike iz obiteljske medicine, mentor specijalizantima iz pedijatrije i subspecijalizantima neuropedijatrije iz područja dječje i adolescentne psihijatrije. Stalni je član tima Ministarstva zdravstva za maloljetne transrodne osobe. Član je stručnih društava pri HLZ, iz područja kojima se profesionalno bavi.

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, tretman ili zahvat putem telefona +385 1 6190 080 ili pošaljite upit.
Naše osoblje kontaktirat će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Kontaktirajte nas